Hvad det handler om

poncho og W på vej

Maj 2016
Foto: Astrid Regine Wiinberg

Velkommen til, jeg hedder Maja Elverkilde og er en dansk forfatter, bosat i Sverige. Dette er min blogfortælling om at bo i et skovhus.

I efteråret 2013 boede jeg i en lille lejlighed i København NV. Jeg boede alene med min dreng på to og et halvt år. Ingenting var som jeg ønskede det. Mange knuste drømme, endnu flere uforløste.

Så flyttede jeg til Värmland: Jeg flyttede langt ud i skoven og ind på Bondsäter, et hus med brønd, brændekomfur og udedas. Et hus med fire kilometer til nærmeste naboer, syv kilometer til asfaltvej og tyve kilometer til nærmeste by.

Huset var i en forfærdelig stand, og samtidig med at jeg ryddede op og ud, skulle jeg nærmest lære alle hverdagsrutiner forfra. Brændehugning, madlavning på brændekomfur, husholdning med brøndvand. Og drengen var stadig blebarn. Jeg havde travlt. Mildt sagt. Og jeg havde ekstra travlt fordi:

Jeg skulle samtidig skynde mig at etablere en køkkenhave i vildnisset. Det hele var nemlig et eksperiment. Jeg havde givet mig selv halvandet år, og det handlede om at besvare spørgsmålet:

Bliver jeg lykkelig, hvis jeg bor i naturen og dyrker grøntsager? Eller er det bare en romantisk drøm, som intet har med virkeligheden at gøre?

Da tiden var gået, havde jeg langt fra svar på alle mine spørgsmål – men jeg vidste at det ikke var en mulighed at flytte tilbage til København. Skoven og den primitive livsstil har vundet mit hjerte noget så eftertrykkeligt.

Efter tre år på Bondsäter, og efter mange svære overvejelser besluttede jeg dog i løbet af sommeren 2016 at flytte. Den beslutning kan du læse mere om her.

Det nye skovhjem, som vi flyttede til i oktober 2016, er på nogle måder anderledes end Bondsäter. Vigtigst er at det ligger mindre afsides; tættere på familie og venner i Danmark. Der er indlagt vand og el, og det skal jeg lige finde ud af hvordan jeg lever med, uden at gå helt på kompromis med mine ønsker om et mere aktivt og enkelt liv. (Så det kommer jeg til at skrive om!)

På andre, vigtige områder er husene ens: Også dette er et gammelt, primitivt skovhus, hvor vi kan leve midt i skoven, og hvor der er plads til høns, katte og køkkenhave. Huset er brændeopvarmet og med udedas. Og allervigtigst: Det er et billigt hus, så jeg kan fortsat være fuldtidsforfatter og (over)ambitiøs havedyrker. Historien om det nye hus starter her.

På denne blog vil jeg fortsat skrive om min hverdag; om stort og småt; om mennesker, dyr og planter; om indfald og projekter.

God fornøjelse – og skriv endelig til Brevkassen, hvis du får spørgsmål undervejs. Jeg er temmelig venlig!

Maja Elverkilde, januar 2017

Ps. Hvis du vil vide mere om mine bøger skal du hoppe over på www.poteproduktion.dk

Pps. Fotografierne er mine egne, medmindre der står andet under dem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s